tiistai 18. syyskuuta 2012

Suppilovahverokastikkeessa on metsän tunnelma

KOTIRUOKAA

Suppilovahveroissa tuoksuu syksyinen metsä. Ja maistuu. Niistä saa aivan ihanat aromit vaikkapa pihvin päälle. Syksyisessä metsässä on lisäksi ihana tarpoa. Siellä on uskomattoman kaunista. Ja mieli lepää.











Suppilovahverokastike
(4 annosta) 
½ litraa suppilovahveroita
2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvislientä
¼ tl mustapippuria rouhittuna
¼ tl sokeria
2 dl ruokakermaa
koristeeksi tuoretta salviaa
Kaada pilkotut suppilovahverot pannulle ja haihduta niistä neste pois. Lisää joukkoon voi, sipulisilppu ja valkosipuli. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Ripottele päälle vehnäjauot ja lisää kasvisliemi samalla sekoittaen. Anna hautua noin 5 minuuttia. Rouhi päälle mustapipura ja lisää sokeri. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Koristele tuoreella salvialla. Tarjoile vaikkapa pihvien ja uunikasvisten kera.

Terveisin,

Ei kommentteja: