maanantai 27. elokuuta 2012

Kanttarellirisottoa auringonpaisteessa

PIHAKEITTIÖSSÄ


Miten ihanan ja aurinkoisen viikonlopun saimmekaan! Hyvä niin. Olin jo mielessäni pakannut pillit pussiin kesäkeittiössä, mutta onneksi en konkreettisesti ehtinyt niin tehdä. Sain siis ilokseni vieläkin nauttia kokkauksesta auringopaisteessa.
Sunnuntain ateriana oli kanttarellirisotto, hiljalleen haudutettu, syksyn sadosta valmistettu.


Sipulia, kanttarelleja, valkoviiniä, serranokinkkua, yrttejä, risottoriisiä, parmesaania ja kermaa. Yksinkertaisesti.




Ja tietysti pinnalle pippuria.





Söin tällä kertaa yksin. Ja nautin. Jokaista suupalaa rauhassa makustellen. Huumaava tuoksu toi kuitenkin kissamme lähistölle. Enkä raaskinut ajaa sitä pois pöytäni toiselta reunalta. Kaksin oli kaunihimpi.



Kanttarellirisotto

1/2 kg kanttarelleja
2 isoa tai 4 pientä sipulia
4 rkl oliiviöljyä
100 g ilmakuivattua serranokinkkua
5 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
10 dl vähäsuolaista kasvislientä
runsaasti tuoretta basilikaa ja timjamia
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl kuohu- tai vispikermaa vaahdotettuna
mustapippuria myllystä

Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää joukkoon sienet ja kinkku ja annan sienien kypsyä. Lisää yrtit ja risottoriisi. Imeytä joukkoon viini ja kasvisliemi hiljalleen, pienissä erissä noin 10 minuutin aikana. Kypsennä niin kauan, että riisit ovat pehmeitä. Mausta pippurilla ja lisää juuri ennen tarjoilua parmesaaniraaste ja kermavaahto. Koristele tuoreilla yrteillä.


Terveisin,

Ei kommentteja: