torstai 28. heinäkuuta 2011

Kahvilla Porvoon Paahtimossa

KAHVINTUOKSUINEN HETKI

Porvoon sillan kupeessa, vanhan kaupungin puolella seisoo vankka tiilimakasiini. Se on kaupungissa vaikuttaneen kauppias Simolinin rakennuttama varasto runsaan sadan vuoden takaa. Vuosikymmenien ajan makasiinissa on varastoitu erilaista kaupptavaraa, myös kahvia. Ehkäpä juuri siksi Sovion yrittäjäpariskunta päätti reilut kymmenen vuotta sitten perustaa hankkimaansa makasiiniin Porvoon Paahtimo -kahvilan.Upea sijainti perinteikkäiden ranta-aittojen vieressä antaa kahvilalle ihan oman leiman. Joessa, kahvilan edustalla oleva proomu toimiii loistavasti kesäterassina.Makasiinin sisätiloissa on ainutlaatuinen tunnelma. Paksut tiiliseinät ja alkuperäiset kattohirret kertovat perinteistä. Yläkerrassa on juhlatila, jonne voi järjestää yksityistilaisuuksia tai esimerkisi pienimuotoisia näyttelyitä. Tänä kesänä saimme ihailla Pekingissä asuvan kuvataideopettajan valokuvanäyttelyä "Kurkituksia Kiinan valoon".

Tiloissa leijailee vastapaahdetun kahvin tuoksu ja ihmiset tuntuvat viihtyvän. Tarjolla on laaja valikoima muutakin juotavaa. Viileän sään yllättäessä proomuterassilla voi istuskella huopien alla raikkaasta säästä nauttien.
Olen huomannut, että hyvin eri ikäiset ihmiset ovat ottaneet paikan omakseen. Itse olen istuskellut Paahtimossa kahvilla odotellessani kuopusta baletista, treffanut vanhempia lapsiani ja heidän kavereitaan tai ottanut mukavan keskusteluhetken kumppanini kanssa.
Kahvintuoksuisin terveisin

2 kommenttia:

Anne-May kirjoitti...

Marja-ystäväni. Elän kuin toista sivuelämää näiden sinun blogisivujesi myötä. On tullut tavaksi melkein päivittäin tarkistaa, missä olet liikkunut, mitä kokenut ja nähnyt. Ja aivan erityisesti nautin näistä ottamistasi kuvista. Ajatuksesi ovat myös niin samantapaisia omieni kanssa, että ajattelen usein sinua lämmöllä niitä lukiessani.

Marja B. kirjoitti...

Ihanaa kuulla sinusta!! Ja kiitos kauniista kommenteista. Yritetään järjestää ihan oikeakin treffaaminen tässä loppukesän/syksyn kuluessa.