tiistai 4. tammikuuta 2011

Islannin ihanuuksia

DESIGNIA LUONNOSTA

Islanti nousi viime vuonna maailmankartalle ihan uudella tavalla. Ensin nousivat otsikoihin maan talousvaikeudet. Ja sitten Islannin sijainti piirtyi monen mieleen maailman lentoliikenteen sekoittajana - tulivuoren kotimaana. Eyjafjallajökullin jäätikön tulivuori alkoi purkautua huhtikuussa ja pysäytti lennot viikoiksi.

Tuhkapilvien laskeuduttua haluan muistella Islantia ja sen kaunista, harvinaista ja tuliperäistä luontoa. Kuumat lähteet, vesiputoukset ja laavamuodostumat tekivät maisemasta unohtumattoman.

Hienoa oli myös se, miten islantilaiset nuoret muotoilijat, koru- ja vaatesuunnitteijat osasivat ottaa innoituksensa tuosta karusta maasta aivan upella tavalla. Tekijöitä oli paljon ja tunnelma töissä oli vahva. Tässä joitakin, jotka päätyivät tuliaisiksi kotimaahan.
Sormuksessa jähmettynyt vesi, lasi - kuin timanttiKarua huovutettua villahuivia koristaa kullan kimallus ja pitsi. Sävyt maan sävyistä.

Myös korurasiassa käytettiin huovutettua villaa
Lasi kuin jääkenttä, jonka aurinko saa hohtamaan kullan sävyissä
Terveisin

1 kommentti:

Katariina kirjoitti...

Islanti on todella aivan erityinen maa.
Valokuvasi osoittavat hienosti, miten taide saa innoituksensa luonnosta. Upeita kuvia!
Uskon, että joissain islantilaisissa klassisissa sävellyksissäkin on kuultavissa samoja vaikutteita, olkoonkin, että ne ovat samalla universaaleja.