sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kalasoppaa ja kauraleipää

KOTIRUOKAA

Tänään päätimme nauttia tosi perinteisestä, kirkasliemisestä lohikeitosta ja ah, miten ihanalta se maistuikaan. Tillin ja pippurin voimakas tuoksu. Lohen ja juuresten puhdas ja aito maku ilman mitään hienostelua.
Herkkujen herkku. Rapeakuorinen kauraleipä kruunasi makuelämyksen.




Helppo lohikeitto
1l vettä
kala- tai kasvisliemikuutio tai jauhe (ohjeen mukaan 1 litraan)
400 g lohta
2 sipulia
purjoa
3-4 porkkanaa viipaleina
3-4 perunaa kuutioina
1/2 pienestä lantusta kuutioina
maustepippureita n. 12 kpl
tuoretta tilliä

Keitä lohi kypsäksi noin 1/2 litrassa vettä. Poista lohi kattilasta ja lisää vettä, liemikuutiot, sipulit, pippurit ja juurekset. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää joukkoon tilliä ja lohi paloina. Tarkista maku ja lisää mausteita tai vettä tarpeen mukaan. Koristele tillillä.

Herkutteluterveisin

Ei kommentteja: