sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Brunssilla Porvoon Sicapellessä

Sateisen harmaa marraskuun sunnuntai houkutteli meidät hakemaan piristystä brussilta, Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevasta ravintola Sicapellestä. Saavuimme ensimmäisenä ja saimme rauhaisan paikan yläkerran salista.


Alkujuomaksi emme tällä kertaa valinneet shampanjaa, vaan autoilijoina päädyimme alkoholittomaan vaihtoehtoon. Kontiomehun raikas karpalokuohu oli hyvä ehdotus tarjoilijalta. Pohjois-karjalaisella sukutilalla käsityönä valmistettu kuohujuoma maistui selkeästi karpalolle ja kirpakalle syysaamulle.


Brunssi tarjoiltiin kokonaan pöytään. Ensiksi alkupalat. 
Itse leivottua saaristolaisleipää ja spelttileipää, voita ja hummusta. Kinkkua, lohta, aromaattista västerbotten juustoa, grillattuja kasviksia ja punajuuria & maapähkinäkastiketta...


Pääruokaa odotellessa oli aikaa myös tarkastella kaunista salia. 
Vanha puutalo on remontoitu huolella ravintolakäyttöön.


Pääruokana tarjoiltiin lihana vasikanposkea ja  kalana haukiterriiniä valkoviinikastikkeessa paahdetun kurpitsan kera. Lisäkkeenä paahdettua kukkakaalia ja perunaa.
Herkullista.


Ihanat vanhat kahvikupit ovat löytöjä kiinteistön juhlasalien kaapistoista. 
Höyryävä kahvi maistui niistä erityisen hyvältä.


Jälkiruokana oli keittiön uusi kokeilu: pieniä pallodonitseja ja kaksi herkullista dippikastiketta - suklaa ja mansikka-viini. Jos minulta kysyttäisiin, tämä herkku jäisi brunssilistalle.


Terveisin,
Ei kommentteja: