maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kesäkeitossa maistuu kesä

KESÄKEITTIÖ

Päätin uhmata vanhoja kouluruokakokemuksia ja keittää kesän ihanat kasvikset keitoksi. Uskoin, että tuoreet, ensiluokkaiset raaka-aineet maistuvat tuoreilta ja herkullisilta myös kesäkeitossa. Ja tottahan se oli. Hyviä raaka-aineita on vaikea pilata... tässä tapauksessa sen voisi tehdä vain keittämällä vihennekset liian kypsiksi.


Keräsin keiton antimet kasaan saariston pyöräretken tilamyyntipisteistä sekä Porvoon torilta.


Palan painikkeena toimi loistavasti saaristossa leivottu tuore limppu.


Kesäkeitto

1 nippu uuden sadon porkkanoita
2 dl silvottuja tuoreherneitä 
muutama herne palkoineen
6 uutta perunaa
1 pieni kukkakaali
1 nippu uuden sadon sipuleita

1 litra vanhanajan luomumaitoa
2 dl luomukermaa
luomuvoita

timjamia 
ruohosipulia
persiljaa
tilliä
3 laakerinlehteä
pippuria myllystä
harmaata merisuolaa


Pilko perunat pitkittäin ja keitä niitä hetki maidossa. Lisää muut kasvikset, laakerinlehdet ja timjaminoksat. Mausta pippurilla ja suolalla. Keitä kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä (ole tarkka, ettei niistä tule liian pehmeitä). Lisää joukkoon muut yrtit ja kerma. Laita lopuksi lautaselle voinokare.
Nauti tuoreen saaristolaisleivän tai ruisleivän ja voin kera.





Terveisin,

Ei kommentteja: