Päätin uhmata vanhoja kouluruokakokemuksia ja keittää kesän ihanat kasvikset keitoksi. Uskoin, että tuoreet, ensiluokkaiset raaka-aineet maistuvat tuoreilta ja herkullisilta myös kesäkeitossa. Ja tottahan se oli. Hyviä raaka-aineita on vaikea pilata... tässä tapauksessa sen voisi tehdä vain keittämällä vihennekset liian kypsiksi.
Keräsin keiton antimet kasaan saariston pyöräretken tilamyyntipisteistä sekä Porvoon torilta.
Palan painikkeena toimi loistavasti saaristossa leivottu tuore limppu.
Kesäkeitto
1 nippu uuden sadon porkkanoita
2 dl silvottuja tuoreherneitä
muutama herne palkoineen
6 uutta perunaa
1 pieni kukkakaali
1 nippu uuden sadon sipuleita
1 litra vanhanajan luomumaitoa
2 dl luomukermaa
luomuvoita
timjamia
ruohosipulia
persiljaa
tilliä
3 laakerinlehteä
pippuria myllystä
harmaata merisuolaa
Nauti tuoreen saaristolaisleivän tai ruisleivän ja voin kera.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti