sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hunajanmakuinen toscaomenapiirakka pihapuun sadosta

SADONKORJUU


Kotipihan omenat alkavat kypsyä. Ensisadon kunniaksi leivoin jälkkäripiirakkaa, jonka maustoin mantelilla ja hunajalla. Herkullista!


 

Toscaomenapiirakka

 
Mantelinen murotaikinapohja Hans Välimäen tapaan
 
1 dl sokeria
200 g voita
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
 
Nypi voi ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi vehnäjauhot ja mantelijauhe. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä muutaman tunnin ajan. Kauli murotaikina vuokaan ja paista haarukalla rei'itettyä pohjaa 170 asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.
 
Täyte
n. 12  omenaa
juoksevaa hunajaa
mantelilastuja
 
Omenasose
Pilko puoli litraa omenalohkoja kulhoon ja kuumenna mikrossa 3 minuutin ajan. Hienonna soseeksi sauvasekottimella. Lisää joukkoon juoksevaa hunajaa Levitä omenasose piirakkapohjan päälle.
 
Omenaviipaleet
Lado soseen päälle omenaviipaleita ja ripottele mantelilastuja. Mausta lopuksi juoksevalla hunajalla.
 
Paista uunissa 170 asteessa kypsäksi.

 
Hunaja ja manteli antavat kirpeälle omenalle pehmeän ja hienon aromin.

 
 
Terveisin,
 

2 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Varmasti hyvää piirakkaa! Itsekin täytyy alkaa jo kotipihan omenoista leipomaan kaikkia herkkuja. :)

Marja B. kirjoitti...

Kiitos kommentista, ihania herkkuja sinulla blogissasi:)