Savusiika ja uudet perunat ovat mitä herkullisin kesälounas tai grilliaterian alkupala. Ne toimivat loistavasti myös kesäisten juhlien buffetpöydässä. Siikatahna on lisäksi erinomainen lettutäyte.
Ruohosipuli, omena ja retiisi maustavat savusiiasta ja tuorejuustosta syntyvän tahnan
Savusiikatahna
1 kg savusiikaa
2-3 rasiaa (n. 400 g) ruohosipulituorejuustoa
1 nippu retiisejä
1 vihreä, kirpeä omena
1 suuri nippu ruohosipulia
Hienonna savusiika, poista ruodot huolella. Sekoista joukkoon tuorejuusto. Pilko sekaan retiisit ja omena pieniksi kuutioiksi. Lisää lopuksi ruohosipuli silputtuna. Notkista seosta tarvittaessa omenamehulla tai maidolla.
Kesäinen kattaus ja mintulla maustettu vesi luovat tunnelmaa.
Uudet perunat siikatäytteellä ovat makunsa puolesta myös juhlaruokaa.
Halkaistujen uusien perunoiden pohjan voi tasoittaa niin, että perunat pysyvät siistiti tarjoiluvadeilla.
Siikatahnan voi laittaa tarjolle myös tumman saaristolaisleivän kanssa.
Se on myös mitä parhain lettutäyte, muurinpohja-, lipstikka- tai pinaattilettujen kaverina.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti