maanantai 24. tammikuuta 2011

Pikarisotto vastaa arjen realityyn

KOTIRUOKAA ITALIALAISITTAIN

Tässä tositelevisioiden, MasterChefien ja Top Chefien, maailmassa kokataan komeasti, mutta kodeissa yksi arjen haastavimmista reality kysymyksistä on "mitä tänään syötäisiin". Joka päivä kohtaa sen todellisuuden, että pitäisi keksiä jotain helppoa, nopeaa, hyvää ja mielellään kotona tehtyä ja vieläpä uutta ruokaa. Raati on armoton ja epäonnistumisen tuloksena voi kohdata kauhukeittiön.

Hyväksi avuksi olen havainnut valmiin italialaisen Principate di Lucedion herkkutattirisottosekoituksen. Valmis pussillinen risottoaineita sisältää italialaista risottoriisiä, kuivattuja herkkutatteja, valkosipua, ruohosipulia ja persiljaa.  Ei siis lainkaan lisäaineita.


Lisäksi tarvitaan vain tilkka oliiviöljyä, lasillinen valkoviiniä, litra kasvislientä ja haluttaessa mausteeksi tuoreita yrttejä ja raastettua parmesanjuustoa. Herkku valmistuu vartissa ja voittaa monet muut pikaruoat.


Pussillisesta syntyy neljä annosta. Sarjaan kuuluu herkkutattirisoton lisäksi myös muita makuja, joilla saa vaihtelua risottopäiviin. Isommassa herkuttelussa tämä helppo sienirisotto toimii hyvin italiaisen menun väliruokana (primo piatto), pastan sijaan.


Buon appetito!

2 kommenttia:

Anne-May kirjoitti...

Olen jo 30 vuotta sitten ratkaissut tämän ongelman, "mitä tänään syötäisiin". Sunnuntaisin käytän puoli tuntia tulevan viikon ruokalistan suunnitteluun ja ostoslistan tekemiseen. Toiminut loistavasti, olemme syöneet monipuolista, kotona tehtyä hyvää terveellistä ruokaa. On keittopäivää, kalapäivää, kasvispäivää, ei lihaa, ei makkaraa, ja aina jälkiruokaa. Viikonloppuna sitten herkuttelua, voita ja kermaa säästämättä. Kauppalapulla kaksi kertaa viikossa kauppaan. Taloudellista ja järkevää ja mikä parasta, myös lapseni ovat ottaneet tavan käyttöön omissa kodeissaan. Ja muutama ystävänikin. Suosittelen lämpimästi.

Marja B. kirjoitti...

Kiitos, kuulostaa loistavalta käytönnöltä! Herkulliselta, tuoreelta ja taloudelliselta.

Olen joskus kokeillut tehdä sunnuntaisin alkuviikon ruokia valmiiksi jääkaappiin tai pakasteeseen odottamaan, mutta sinun mallisi kuulostaa paremmalta. Ruokalistan tekemiseen voi kuvitella nappaavansa ajan kiireisinäkin viikonloppuina. Taidan liittyä käytännön omaksuneisiin ystäviisi:).