torstai 20. tammikuuta 2011

Guggenheim harkitsee Helsinkiä

MODERNI TAIDE

Moderniin ja nykytaiteeseen keskittyvä Guggenheim-museo toimii New Yorkin lisäksi Berliinissä, Bilbaossa ja Venetsiassa. Seuraava Guggenheim on rakenteilla Abu Dhabiin.

Nyt Guggenheim-säätiö on käynnistänyt selvitystyön Helsingin kaupungin kanssa uuden Guggenheim-museon avaamisesta Helsinkiin. Vuoden loppuun mennessä pitäisi olla tiedossa, rakennetaanko Guggenheimia varten uusi museo ja mihin se tulee, mikä on Guggenheim-säätiön rooli hankkeessa, ja millainen olisi museon näyttelyohjelma.

Aivan loistavaa!
Mikä olisikaan hienompaa, kuin saada ehkä maailman arvostetuin nykytaiteen museo Suomeen. Espanjan Bilbaossa museon tulo on tuonut kaupunkiin 900 000 vierailijaa vuosittain, mikä on näkynyt kaupungin kehittymisessä. Tämä on upea mahdollisuus myös Helsingille. Ja kyllä Helsinki tämän ansaitsisi.

Guggenheim-museoistahan voisi syntyä myös erinomainen bongauskohde! Minulla on nyt blakkarissa kaksi:).

Guggenheimin museo New Yorkissa


Guggenheimin museo Venetsiassa

Taideterveisin

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Erittäin hyvä ja tärkeä uutinen, kun Guggenhaim-museota suunnitellaan Helsinkiin. Aikaisemmin olen käynyt vain Berliinin museossa.

Samalla tuli mieleen Picasso ja paikat, joissa olen käynyt Picasso- museoissa. Ne ovat Pariisi, Antibes, Nizza ja Malaga. Kaikkein eniten olen pitänyt Antibesin kotimuseosta. Toki kävin myös Ateneumin suurnäyttelyssä.

Museot ovat rakas aihe ja niistä on helppo kirjoittaa ja rönsyillä.

Marja B. kirjoitti...

Kiva huomata, että meillä on samanlaisia suosikkeja. Olen itsekin kolunnut Ranskassa eri Picasson museoissa, ja ylipäätään yritän joka matkalla visiteerata ainakin yhdessä taidemuseossa. Sieltä syntyy inspiraatioita - väreistä ja tunnelmista - ihan tavalliseen arkeen.