Operaation kohokohta on päästä aloittamaan paistaminen taikinan kohotuksen jälkeen.
Jo vuosien ajan kumppanini on ottanut tehtäväkseen blinien paistamisen ja
se sujuukin häneltä jo rutiinilla.
Tattariblinit
(10-12 kpl)
25 g hiivaa
3 dl luomumaitoa
1,5 rkl hunajaa
1,5 dl kivennäisvettä tai vaaleaa olutta
2 dl kermaviiliä
2 kananmunan keltuaista
3 dl tattarijauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
tilkka oliiviöljyä
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
kirkastettua voita paistamiseen
Tarjoiluun esimerkiksi mätejä, punasipulia ja smetanaa
sekä rouhittua mustapippuria myllystä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitton. Lisää hunaja, olut, kermaviili, kananmunan keltuaiset ja jauhot. Kohota huoneenlämmössä 1-2 tuntia.
Lisää taikinaan juuri ennen paistamista tilkka oliiviöjyä ja valkuaisvaahto varovasti käännellen.
Paista blinit blinipannuissa kirkastetussa voissa. Blinit kohoavat vielä pannulla ja voit tehdä niistä mehevän paksuja haluamasi paksuuden mukaan. Paista blinejä molemmin puolin, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita ja sisältä kypsiä. Tarjoile mätien ja smetanan kera.
Täytteisi blineihin voi valita melkein mitä vaan, omaan ruokavalioon sopivaa. Tyypillisiä ovat kylmäsavulohi, metsäsienisalaatti, kananmuna, suolakurkut ja hunaja sekä erilaisia mädit.
Nyt valittiin siianmätiä ja muikunmätiä.
Höysteenä oli myös punasipulia ja tietysti venäläisen keittön herkkukermaa, smetanaa.
Päälle rouhittu mustapippuria myllystä.
Blinien kanssa maistuu samppanja. Kumppanin valinta oli tällä kertaa klassinen Ruinard.
Juhlavan Ruinartin rypäleinä ovat Chardonnay (40 %) ja Pinot Noir (60 %). Se on syntynyt Reimsissä, Ranskan vanhimmassa samppanjatalossa, joka on perustettu jo vuonna 1729. Maison Ruinartin vanhimmat viinikellarit ovat muinaisten roomalaisten kaivamissa kalkkikiviluolissa.
Uudenlaiset pullot ovat osa modenisoitua brändimielikuvaa. Ne on helppo muistaa.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti