torstai 7. heinäkuuta 2016

Perhospastapäivä - Farfalle-ilottelua

Löysin kotikauppani hyllystä hauskoja käsintehtyjä italilalaisia perhospastoja. Ja siitäkös ilottelu alkoi.


Miten kauniita nämä olivatkaan. Mustavalkoiset Farfalle Zebrat saavat värinsä mustekalan musteesta. Värikkäät Farfalle Fantasiat puolestaan ovat luonnonmukaisesti pinaatilla, paprikalla ja punajuurella ja kurkumalla värjättyä. Ilolla panin merkille, että kauniit värit säilyvät myös keittettäessä.


Ja reseptitikin ovat yksinkertaisia. Ideat niihin lainasin Saku Tuomisen 
pastakirjasta Aglio & Olio. 
Raaka-aineita on vähän ja niistä syntyy herkullisia makuyhdistelmiä.
Ensimmäisenä helppo pinjansiemenkastike vaikkapa herkulliseen alkupalapastaan.


Farfalle con pinoli

1/3 pakkausta farfalleja (n. 80 g)
1/2 dl pinjansiemeniä
25 -50 g voita 
tuoretta basilikaa
parmesaani-juustoa
mustaapippuria myllystä 
oliiviöljyä
(sormisuolaa)

Paahda pinansiement kuivassa pannussa niin, että ne saavat hieman väriä. Jätä ne odottamaan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan 6-8 minuuttia. Sulata voi ja sekoita se pastaan. Lisää pinjansiemenet ja basilikanlehdet. Mausta pippurilla ja sormisuolalla. Kaada joukkoon tilkka oliiviöljyä. Raasta päälle parmesaania.


Seuraava perhospasta sopii juuri kauden uusien pienien naattiporkkanoiden 
ja makeiden herneiden kanssa. 
Hienot miedot maut tulevat esiin.


Farfalle con pistelli e carote

1/3 pakkausta farfalleja (n. 80 g)
1 uusi sipuli
2 pientä uuden sadon porkkanaa
muutama herneenpalko kuorittuna
1 dl ruokakermaa
tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
sormisuolaa

Pilko porkkanat ja silppua sipuli. Freesaa niitä pannussa ja hauduta hiljaisella lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää joukkoon kerma ja herneet. Keitä, kunnes herneet pehmenevät hieman. Keitä pasta ohjeen mukaan 6-8 minuuttia. Sekoita kastike pastaan. Rouhi päälle pippuria ja ripottele sormisuolaa. Lisää lopuksi tuoretta persiljaa.


Molemmat ohjeet voi tehdä myös värjäämättömällä perhospastalla.


Terveisin,

Ei kommentteja: