sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lohta ja sinisimpukoita fenkolin kera

Uunilohi on herkullinen ja terveellinen talviruoka. Valkoviinissä haudutetut sinisimpukat ja paistettu fenkoli toivat sopivaa vaihtelua tuttuun kalaruokaan.


Aloita valmistus lohesta, jatka simpukoista ja paista lopuksi fenkoli lisäkkeeksi.

Uunilohi

800 g lohifilee
pinnalle pippuria
(halutessasi suolaa)

Laita lohifile uunivuokaan ja ripottele pinnalle pippuria. 
Paista n. 150 asteessa parikymmentä minuuttia.
Valmistele paistoaikana simpukat uunivuokaan lisättäviksi.



Sinisimpukat valkoviinissä ja kermassa

1 kg sinisimpukoita
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
tuoretta tai kuivattua persiljaa

Pese simpukat huolella ja poista ne, jotka eivät aukea joutuessaan veteen. Kuumenna oliviiöljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä pilkotut salottisipulit ja valkosipulin kynnet. Lisää simpukat ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi viini, ruokakerma ja persilja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Jätä simpukat kannen alle odottamaan lohen kyspymistä.

Kun lohi on lähes kypsä, ota vuoka uunista ja kaada simpukat vuoan reunoille. Laita uuniin vielä muutamaksi minuutiksi. Paista tällä aikaa fenkolit.


Viinissä paistetut fenkolit

2 keskikokoista fenkolia
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä

0,5-1 dl kuivaa valkoviiniä
timjamia
(suolaa)

Lohko fenkolit pituussuunnassa 4-6 osaan. Kuullota valkosipulinkynsiä öljyssä hetken ajan. Lisää fenkolilohdot ja ruskista, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää pannulle valkoviini ja paista vielä hetken ajan. Ripottele pinnalle timjamia. Tarjoa lohen ja sinisimpukoiden lisäkkeenä.


Nauti pehmeästä makuyhdistelmäst. Ja talven tunnelmasta!


Terveisin,


Ei kommentteja: