Perinteiset Runebergin tortut olivat jo viime vuonna muutoksen pyörteissä. Leivottiin kakkuja, tehtiin smoothieita, maisteltiin petit fours -tyyppisiä pikkutorttuja.
Tänä vuonna ovat tulleet sitten erilaiset raakaversiot - taateleista tai viikunoista ja mantelijauhosta valmistetut. Yksi raakaresepti kohahti kotiin kuluneella viikolla Postisen välissä ja toinen löytyi joululahjaksi saamastani keittokirjasta.
Näitä lukiessaan olisi Porvoon Fredika varmasti ihmeissään. Tarina kertoo, että hän nimenomaan oli loihtinut tortun "mitä kaapista löytyy" -periaatteella kansallisrunoilijan makeannälkään.
Tänä vuonna ovat tulleet sitten erilaiset raakaversiot - taateleista tai viikunoista ja mantelijauhosta valmistetut. Yksi raakaresepti kohahti kotiin kuluneella viikolla Postisen välissä ja toinen löytyi joululahjaksi saamastani keittokirjasta.
Näitä lukiessaan olisi Porvoon Fredika varmasti ihmeissään. Tarina kertoo, että hän nimenomaan oli loihtinut tortun "mitä kaapista löytyy" -periaatteella kansallisrunoilijan makeannälkään.
Minä pitäydyin tänä vuonna porvoolaisen Café Cabrioletin petit fours -Runebergintorttuihin. Ne ovat ihania - juuri riittävän
kokoisia juhlapäivän makuelämyksen tuottamiseen - ja kuitenkin perinteisen reseptin mukaan. Niistä nautittiin toimistomme kahvihetkessä.
Tarjolle asetettiin myös J.W.Virtasen leipomon isompi torttuja, jotka AD:mme toi juhlapäivän kunniaksi. Tortuissa oli taivaallisen ihana karvasmantelin maku.
Viime vuoden tapaan tarjoilin myös sokeritonta, kardemummalla ja kanelilla
maustettua vadelma-mustaherukka smoothieta. Tällä kertaa pieninä shotteina. Smoothin kanssa voi viettää
kansallisrunoilijan syntymäpäivää tinkimättä tiukasta ruokavaliostaan.
Värimaailma ja tunnelma ovat samat.
Hyvää Runeberginpäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti