torstai 9. toukokuuta 2013

Savusiikaa pihaterassilla

SAVUSIIKA


Helatorstain aurinko herätti kesän. Luonto kasvoi ja vihertyi silmissä. Pihamme valkovuokkopelto pääsi täyteen kuukkaansa. Oli ihan täydellinen kesä!


Olin varannut ateriaksi kotimaisia pikkusiikoja. Ostin koko kalat, enkä kaupassa vielä tiennyt mitä niistä syntyisi. Kevätsää vaikutti valintaan. Siian päätyivät savustimeen.

 
Sään mukaan valittiin myös ruokapöytä. Kevätaurinko houkutteli meidät avaamaan pihaterassin ja nauttimaan kevään antimista.
 
 

 
Savustaminen on mitä helpoin tapa valmistaa kala. Jo pihapiirissä on herkkullinen tuoksu ja lopputulosta on vaikea pilata.
Uuden sadon perunat ja itse sisäruukussa kasvatettu ruohosipuli täydensivät kalan makua.

 
Lopuksi nautittiin vahvaa espressoa ranskalaisittain.



Terveisin,


Ei kommentteja: