sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ilta-ateria intialaisittain

KOTIRUOKAA

Keskellä suomalaista pakkastalvea ja hohtavia hankia päätimme lumitöiden jälkeen lämmitellä mausteiden maailmassa ja tuoksuvien kynttilöiden tunnelmassa.

Teimme intilaista tandoorikanaa. Kanan rintafileista leikatut suikaleet marinoitiin luonnojogurttipohjaisessa tandoorimarinadissa ja tikutettiin uunivuokaan paistumaan. Kaveriksi keitettiin basmatiriisiä. Lopulta kokoonnuttiin intialaisittain katettuun pöytää istumaan ja nauttimaan.

Alkukeitto syntyi kookosmaidosta, sienistä, sipulista,
korianterista, miedosta chilistä ja inkivääristä.

Kana-aterian mausteita tasoitti raikas kurkkuraita.
Rasvatonta luonnonjogurttia, kurkkuraastetta ja juustokuminaa.


Intialainen makumaailam täydentyi myös Rajah mangochutneyllä.
Aterian päätteeksi nautittiin Masala-teetä - intialaisin maustettua mustaa teetä.
Mausteina on ainakin anista, kaardemummaa, mustapippuria, kanelia, inkivääriä, korianteria ja neilikkaa.
Usein  masala tee tarjoillaan täysmaidon kera, itse pidän siitä kuitenkin eniten ihan sellaisenaan.  Terveisin,

4 kommenttia:

Marie Elisabeth kirjoitti...

Ihana ateria! Intialainen ruoka vie mennessään, meillä ollan täysin hurahdettu siihen makumaailmaan. Hakaniemen aasialaisista kaupoista käydään mausteet hankkimassa. Ollaan jo uskaltauduttu kokeilemaan omia mausteyhdistelmiä ;)
Talven kaunista valoa tulevaan viikkoosi.

Marja B. kirjoitti...

Intialaisissa mauissa on jotain pehmeää, aromikasta ja silti mausteista. Olen kerännyt mausteita erilaisista basaareista, täytyypä kokeilla Hakaniemeä! Laita joskus postaus teidän maustekokeiluista. Itsekin teen niitä mielelläni. Lauantaina meillä oli myös piirasta, jossa oli päällä kanelilla ja inkiväärillä maustettuja taateleita ja pehmeäksi haudutettua omenaa. Kokeilu:). Mukavaa ja talvenhohtoista työviikkoa!

Marjatta kirjoitti...

Aivan ihana ilta-ateriakokonaisuus. Tuoksut ja tunnelmat tulevat tänne asti. Pitäisikin tehdä tandoorikanaa, vaikka hieman varovainen joudun olemaan mausteiden käytössä.

Marja B. kirjoitti...

Suosittelen:). Joskus olen tehnyt hieman tulisempaa kanaa, punaisemmasta currysta. Nyt kokeilin vähän miedompaa makuyhdistelmää.