sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Helpot höyrytetyt kurpisat

SADONKORJUU

Kiinalaisen kuujuhlan (Moon Festival) tunnelmissa päädyin tekemään helpon ja herkullisen lisäkkeen, jonka olen oppinut kiinalaisilta. He tarjoilivat suussa sulavia kurpitsoja aamiaisella.

 Höyrytetyt kurpitsat syntyvät kuin itsestään. Ja täydentävät oivallisesti melkein mitä tahansa sadonkorjuuajan ateriaa.


Keltainen kurpitsa loistaa ja erottuu syksyn sadossa kuin kuu konsanaan. Sitä on ilo käsitellä.


Höyrytetyt kurpitsat

kurpitsaa
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
korianteria


Kuori ja lohko kurpitsa. Laita höyrykattilaan höyrystymään noin 15 minuutiksi. 
Varmista kypsyys ja nosta palat tarjoiluvadille. Lorauta päälle oliiviöljyä sekä 
ripaus suolaa ja mustapippuria. Koristele korianterilla.



Tällä kertaa tarjoilin höyrytettyä kurpitsaa aasialaisittain maustetun grillatun kanan kanssa.
Toinen lisäke syntyi lehtikaalista pannulla paistaen. Lehtikaalia, oliiviöljyä, sipulia, valkosipulia, raastettua inkivääriä ja limen mehu.




Terveisin,

Ei kommentteja: