tiistai 24. toukokuuta 2011

Tuulahdus keväisestä Tallinnasta

VANHASSA KAUPUNGISSA

Piipahdus keväiseen Tallinnaan tuntui taivaalliselta. Pyrähdys vain, mutta virkitysvaikutus tuntuu kuin viikon loman jälkeen. Vanhan kaupungin viehätys ei haihdu. Vankkojen muurien sisällä sykkii kesäinen katuelämä.




Tällä kertaa päivällispaikaksi valittiin perinteinen Bathasar,
jonka erikoisuutena on valkosipuli.




Talosta huokui kaupungin keskiaikainen historia.





Herkullisen menun monipuolisuus jäi nyt kevennetyn ruokavalion vuoksi kokematta,
mutta makunautinnoitta ei tarvinnut ravintolasta poistua salaattilinjallakaan.
Valkosipuli antoi pikantin lisän kokonaisuuteen.





Terveisin,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Tallinnan piipahdusterveisesi ilahduttavat, kiitos. Tallinnakin on kaupunki, johon ei koskaan kyllästy.

Onneksi ravintolatarjontaankin on mahdollisuus saada kevennettyä ruokaa. Tulikin mieleen erittäin ihanainen viikonloppu ystävien luona Porkkalanniemellä. Kaikki toiset söivät rapuja, minä allergian takia muuta, mutta kaikki meni ok, kun siitä tiedettiin ennakolta.

Iloista työpäivää Sinulle!

Marja B. kirjoitti...

Kiitos kommenteista.
On hyvä, että ravintolat osaavat palvella erilaisia asiakkaita eri tilanteista. Paluumatkalla laivalla oli intialainen liikemies, jota pelotti tulla ravintolaan, koska hän söi vain kasvisruokaa. Tarjoilija palveli häntä ammattitaitoisesti ja näytti listalta kasvisvaihtoehdot. Mies oli oikein tyytyväinen.
Ja miten totta. Tallinna piristää aina. Tuntuu, että kaupunki on ihan aliarvostettu.