torstai 12. toukokuuta 2011

Lisäaineeton valmisruoka

TERVEELLISEMPI ARKIRUOKA

Päivän teemana ovat nyt jonkin aikaa olleet E-koodit, ruokiemme sisältämät lisäaineet. Luomu ja lisäaineettomuus ovat saaneet oivallisen kasvualustan ihmisten havahduttua uudelleen  ruoan terveysarvoihin. On aika tehdä vastaisku pitkiksi kasvaneille lisäainelistoille.

Itse tekemällä tietää varmasti, mitä saa. Mutta nyt tilanne paranee onneksi myös valmisruokien suhteen, aina kun ei ole mahdollisuutta kotiruokaan. Tällä viikolla on tullut markkinoille uutta ajattelua edustava valmisruokasarja - Anton & Anton -ruokakauppaan, yrityksen omana brändinä. Yksi ensimmäisten joukossa. Ja ensimmäinen, jota päätin kokeilla.


Luomu Lindströminpihvit: luomunaudanliha 40 %, luomupunajuuri 16 %, luomuperunahiutale,
luomukorppujauho, luomusipuli, luomugrillimauste, luomukananmuna ja suola

Lindtrömin pihvin kaveriksi sopivat kevyesti paistetut siitakesiehet ja raikas salaatti vinaigretten kera.
Pihvissä on energiaa 144 kcal.

Uudet valmisruoat ovat lisä- ja säilöntäaineettomia ja ne on pakattu annosrasioihin. Vaihtoehtoina ovat luomu Lindströminpihvihvien lisäksi luomumakaroonilaatikko, pinaattiletut, lohikiusaus, pasta bolognese, luomukinkkukiusaus... Valikoima vaihtelee viikottain. Listaa kuunnellessani tunnistin siinä jotenkin tutun saundin...

Luomumakaronilaatikkoa ja lisä- ja säilöntäaineetonta ketchuppia,
jossa on vähemmän sokeria ja suolaa


Toivoa sopii, että äidin makaronilaatikko pitää vielä kuitenkin pintansa.


Terveisin

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

E-koodeista kirjoitetaan paljon, mutta käytännössä ostotilanteessa on mahdoton selvittää, mitä kukin pakkausmerkinnän E-koodi tarkoittaa.

Onnittelen Sinua, kun olet löytänyt kaupan, josta voit ostaa Anton & Anton -tuotteita. Toivottavasti isot kauppaketjut mahdollistavat vastaavien tuotteiden oston mahdollisimman pian.

Säilöntäaineallergioista johtuen syömme lähes aina kotiruokaa. Eläköön tuttu makaroonilaatikko ja monet muut, eläköön myös Anton & Anton.

Marja B. kirjoitti...

Kotiruokaa minäkin haluan suosia ja valmistaa, mutta arjessa on aina tilanteita, kun kuopuksen pitää kokata yksin tai on vain hetki aikaa lämmittää jotain ennen harrastuksia tai...
Ja niihin tilanteisiin on ihana saada mahdollisimman puhtaita ja laadukkaita valmisruokia.

Ja siitäkään ei pääse mihinkään, että tutut kotiruoat kulkevat perintönä sukupolvelta toiselle. Ja saavat minun puolestani kulkeakin:).

Kouluruokien kirkkaassa kärjessä olivat viime syksynä tehdyssä tutkimuksessa lihamakaronilaatikko ja lasagne. Ja sitten seuraavina pinaattiletut ja lihapullat. Niistä lapset pitävät ja niitä he haluavat kotonakin syödä.