lauantai 25. elokuuta 2018

Helppo kanttarellikastike - sellaisenaan tai lämpimiin leipiin

Kuuma kesä ei sittenkään vienyt ihan kaikkia sieniä. Kotimaisia kanttarelleja on onneksi ainakin jonkin verran saatavana. Ja niistä oli pakko tehdä loppukesän coolein kastike. Tällä kertaa kokeilin valmiiksi maustettua ruokakermaa - kun halusin päästä helpolla.


Uuden sadon sipulit ovat kanttarellikastikkeen olellinen osa.





Helppo ja herkullinen kanttarellikastike

1 l kattarelleja
1 nippu uuden sadon sipuleita
1 prk  maustettua ruokakermaa (esim. Lempi Cheddar & paahdettu sipuli)
mustapippuria myllystä

Puhdista ja pilko kanttarellit sekä kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia pannulla niin, että se saa kauniin värin. Lisää joukkoon kanttarellit ja paista kypsäksi. Lisää lopuksi ruokakerma ja sekoita hyvin. Anna kiehahtaa. Rouhi päälle mustapippuria.
Nauti! 


Valitsemani ruokakerma on valmiiksi maustettu aidolla cheddarilla ja paahdetulla sipulilla. 


Kanttarellikastike on hyvä sellaisenaan ja se toimii hyvin liharuoan lisukkeena.
Tämä hieman juustoinen versio on myös täydellinen lämpimien voileipien päällä.




Terveisin,

Ei kommentteja: