lauantai 9. lokakuuta 2010

Juoksun juhlaa

LIIKUNNAN ILO
Tänä vuonna on kulunut 2500 vuotta siitä, kun kreikkalainen sotilas Feidippides juoksi Marathonin kylästä Ateenaan ilmoittamaan, että persialaiset oli lyöty Marathonin taistelussa. Juostuaan kuuluisan 42 195 metrin mittainen matkan Feidippides tuupertui kuolleena maahan.
Kreikkalainen taru on haastanut monet nykyihmiset kilvoittelemaan tuon rankan fyysisen haasteen kanssa. Marraskuun alussa juostaan jälleen historiallinen Ateenan maraton Marathonin kylästä Ateenan keskustaan. Tänä vuonna ohjelmassa on aivan erityinen 2500-juhlamaraton. Juoksun juhlaa vietetään myös Münchenissä, jossa juostaan huomenna kaupungin 25. maraton.
Itse aloitin lenkkeilyn 10 vuotta sitten ja olen testannut kestävyyttäni juoksemalla puolimaratonin. Kuninkuusmatkalle en ole vielä uskaltaunut. Tänään matkustan Müncheniin osallistuakseni taas puolimaratonille.
Juoksuyhmämme sponsorina toimii Schiedel. Päätös osallistumisesta tehtiin keväällä ja juoksutiimi on sparrannut toisiaan koko kesän ajan. Yksi on rikkonut omia ennätyksiään kuukausittain, toinen on juossut harjoituslenkkejä tiukan työaikataulun lomassa 13 eri maassa ja viidessä USA:n osavaltiossa. Nyt meillä on ilmassa jo urheilujuhlan tuntu. Ja on syytä ollakin, sillä Müncheniin on ilmoittautunut ennätysmäärä juoksijoita.
Lähden matkaan suomalaisella sisulla, Lasse Virenin Münchenissä viitoittamille jalanjäljille.Tavoitteeni on juosta koko matka ja päästä hengissä maaliin.

Ei kommentteja: