maanantai 25. lokakuuta 2010

Sienimetsän sadosta

KOTIRUOKAA

Sieniretki ruskan keskelle palauttaa maan pinnalle ja antaa ajatuksille tilaa. Sammalen tuoksu, valon ja varjon leikki ja kuulaan raikas metsäilma rentouttavat stressaantuneimmankin. Kävelyn, ulkoilun ja rauhoittumisen lisäksi retken antina on useimmiten korillinen kotiin kannettavaa.

Suppilovahverokeitto
1 l      tuoreita suppilovahveroita
2 rkl   voita
3 rkl   vehnäjauhoja
1 l      vettä
1        kasvisliemikuutio
100 g lampaan maitoa sisältävää Castello Black -sinihomejuustoa
1 dl   kevyttä ruokakermaa
1 rkl  sitruunamehua
1/2 dl makeaa sherryä
murskattua rosepippuria
persiljaa

Puhdista ja pilko sienet. Haihduta niistä neste pois kuumalla pannulla. Lisää voi ja ruskista 10 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot ja noin puolet vedestä ja kiehauta. Kaada kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää loput vedestä, kasviliemikuutio, juustomurut ja ruokakerma. Keitä noin 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja rosepippurilla. Lisää sherry juuri ennen tarjoilua. Koristele persiljalla.

Jos tarjoilet keittoa juhlavampaan hetkeen, voit tarjota sen kanssa chardonnay tai Alsacen pinot blanc -viiniä tai vaikkapa kuivaa sherryä tai madeiraa.

Ei kommentteja: