lauantai 16. lokakuuta 2010

Hyvän ruoan juurilla

FOOD & DRINK

Viikonloppuna tekee mieli herkutella ja myös ruokakaupan valinnalla on merkitys elämyksellisen ruokailuhetken luomisessa.

Helsinkiläinen Juuren puoti Korkeavuorenkadulla tuo pääkaupunkilaisille maakuntien huipputuotteita. Valikoimassa on mm. luomulihaa, pientuottajajuustoja, viljatuotteita, leipää, villiyrttejä, marjatuotteita, artesaanisuklaata, luomukahvia, sisävesikalaa ja karjalaisia erikoisuuksia. Tuotteet ovat mahdollisimman ekologisesti tuotettuja ja pääsääntöisesti lisäaineettomia.Porvoon Jokikadulla ja Töölön Museokadulla toimiva Anton & Anton on hyvän ruoan yritys, joka tarjoaa maukasta, lähellä tuotettua ruokaa, elämyksellisessä myymäläympäristössä. Valikoimasa ovat tuoreet leivät, pakkaamattomat ja tuoreet lihat ja kalat, herkkujuustot, luomutuotteet ja erikoisuuksia maailmalta. Joulun alla tarjotaan paikallistuottajien glögiä ja vappuvalikoimaan kuuluu lähituotettu sima. Tarjolla on myös pienpanimoiden erikoisoluita. Tuotteiden valintakriteerit ovat maku, tuoreus, paikallisuus, lisäaineettomuus, ekologisuus, eettisyys ja houkutteleva ulkonäkö. Palvelu on aina iloisen ystävällistä ja asiantuntevaa. Henkilökunta haluaa luoda elämyksellistä tunnelmaa. Yritys tiedottaa erikoisuuksistaan myös Facebookissa.

Helsingin Mannerheimintiellä,  Lasipalatsissa sijaitsevassa Eat&Joy Maatilatori -myymälässä on tarjolla yksilöllisiä elintarvikkeita on noin 250 eri tuottajalta: kyytön, suomenlampaan, villiporon, viljapossun ja villisian lihaa, kukonpoikia, Inarinjärven ja Saimaan kaloja, mätejä ja savustettuja erikoisuuksia,  villivihanneksia ja -yrttejä, alkuperäisjuureksia, marjahilloja, sieniä, pienjuustoloiden erikoisuuksia, kirnuluomuvoita, erikoisjogurtteja, pienpanimoiden juomia, luonnonvettä, luomutäysvilja- ja -ruisleipiä, luomunäkkileipiä, luomujauhoja ja -myslejä sekä mm. luomujäätelöä, -makeisia ja artesaanisuklaita.


Näissä myymälöissä jo ruoan ostaminen on suuri ilo - merkityksellinen osa aterian onnistumista!
Ei kommentteja: