tiistai 6. syyskuuta 2011

Salaattia ja leipää italialaisittain

SALAATTIA JA FOCACCIAA

Syksyiset illat villitsevät istumaan ruoan äärellä, illan tummetessa. Viileyden yllättäessä voi kääriytyä huopiin tai lämmitellä tulen ja kynttilöiden äärellä.
Italialaisesta keittiöstä löytyy aina sopivaa tarjottavaa. Tällä kertaa salaattia ja tuoksuvaa leipää. Pasta saa vielä odottaa - se kuuluu vähän myöhäisempään syksyyn.




Vihreän salaatin ainekset: Salaatti, rucola, avocado, kurkku, kuivatut tai tuoreet viikunat,
parmesanlastut, pinjansiemenet ja vinaigrettekastike


Focaccia

3 dl haaleaa vettä
20 g hiivaa
1 tl sokeria
3 rkl oliiviöljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
3 dl luomuvehnäjauhoja

Pinnalle
oliiviöljyä voiteluun
mustia oliiveja
rosmariinia
sormisuolaa
hienonnettua valkosipulia ja oliiviöljyä

Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja öljy. Lisää jauhot ja alusta pehmeä taikina.
Kohota taikinaa liinan alla puoli tuntia. Kauli taikina ohueksi leiväksi (yksi pellillinen tai kaksi pienempää) ja kohota vielä noin 10 minuuttia uunipellillä. Voitele pinta öljyllä, lisää oliivit, rosmariini ja sormisuola. Paista 225 asteessa vaalean ruskeaksi. Sivele vielä valmiit, kuumat leivät valkosipuliöljyllä.


Terveisin

Ei kommentteja: