sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ruis-puolukkapuuroa hitaasti hauduttaen

PERINTEINEN MARJAPUURO


Yksi lapsuuteni sadonkorjuuherkku on puolukoista ja ruisjauhoista hitaasti haudutettu marjapuuro. Tänään vietin hidasta aamua ja hauduttelin herkkua antaumuksella. Lämmin syysaurinko loi nostetta tunnelmaan.


Aloitin keittämällä litran puolukoita noin 1,5 litrassa vettä, noin 10 minuutin ajan.
Sitten siivilöin mehun.
Lisäsin mehun joukkoon sokeria ja vispasin sekaan ruissihtijauhoja
niin paljon, että seos on oikein sakeaa.
Mummo sanoi aina, että kauhan pitää seisoa kattilassa.
Hautuessaan puuro löystyy, joten mummon ohje on kuvaava.
Ilman sitä laittaisin jauhoja aivan varmasti liian vähän.


Annoin puuron hautua noin tunnin miedolla lämmöllä ja herkku oli valmis.
Ripottelin pinnalle hienosokeria ja nautin.
Raikas, kylmä maito kuuluu tarjoiluun - joko lasista siemaillen
tai puuron joukkoon kaadettuna.


Syysterveisin,


Ei kommentteja: