sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Uuden kaalisadon kaalikääryleet

SADONKORJUUN HERKKUJA


Kauppoihin ovat tulleet uuden sadon kaalit. Jättikokoiset kaalinpäät suorastaan huusivat kaupan vihannestiskillä. Kilohinta alle 70 senttiä!
Ei auttanut muu kuin kaapata kaksi kaalia kainaloon. Ja niistä sitten syntyi tänään pellillinen kaalikääryleitä ja kaksi uunivuokallista kaalilaatikkoa. Harvinaista herkkuja, joka kuuluvat alkusyksyyn.

Kaalikääryleitä valmistaessani silmäilin Hans Välimäen Mummola-keittokirjaa, joka tarjoilee huippukokin reseptit useimpiin suomalaisille rakkaisiin perinneruokiin. Ja sieltähän ne löytyivät mummon kaalikääryleetkin. Siitä sitten yhdistelin oman mummon ja Hansin oppeja ja sovelsin jääkaapin täyteantimien mukaan.


Lopulta asettelin herkut tarjolle perinteisille isoäidin lautasille puolukkahillon kera.
Tarjolla oli halukkaille myös uuden sadon keitettyjä perunoita.
Iso vaiva, mutta lopputulos oli sen arvoinen.

Terveisin

Ei kommentteja: