tiistai 5. huhtikuuta 2011

Talvi-iholle kosteutta ennen kuorintaa

KAUNEUS

Talven pakkaset ja tuivertava viima näkyvät nyt kasvoillamme pieninä juovina poskipäillä ja silmäkulmissa. Huulet ovat saattaneet rohtua. Ihomme on suojautunut kasvattamalla pintakerrosta suojakseen. On aika ryhtyä hoitotaistoon.

Sain maskeeraajalta kauden vinkit ihonhoitoon ja talven jälkien poistamiseen. Tärkeintä on kosteuttaa ja kosteuttaa ja kosteuttaa. Vain hyvin kosteutettu iho kannattaa kuoria. Jos iho on kuiva, kuorinta saattaa vaurioittaa ihon pintaa pienille haavoille, minkä jälkeen kaikki kosteuttaminenkin kirvelee. Kuorintatuotteeksi kannattaa valita hienorakeinen tai kokonaan rakeeton kuorintatuote.Päätin siis aloittaa tehokosteutuksen. Ja vasta sitten turvautua kuorintaan. Kuorinnassa on oleellista levittää kuorinta-ainetta ylöspäin,  pyörittävin liikkein. Näin tuote pääsee vaikuttamaan kaikkiin ihohuokosiin.

Maskeeraaja muistutti, että myös huulet kannattaa kuoria, mahdolliset irtopalat irtoavat ja huulet näyttävät nuoremmilta. Lisäksi huulipuna pysyy paremmin kuorituissa huulissa.

Kauneusterveisin

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Onnelliita, kun lähipiirissä on ammattilainen, jolta saa hyvät neuvot. Kuiva huoneilma ja kovat pakkaset ovat hankaloittaneet entisestään kuivan ihon hoitoa. Tuntuu, että mikään ei riitä.

Kävin kuukausi sitten kosmetologilla ja se auttoi vähän. Ryppyjä ei juurikaan ole, mutta iho on kuin silkkipaperia.

Kuivan ihon ongelmat näkyvät myös jaloissa. Säännöllinen jalkahoito kotirasvauksineen kuuluu asiaan.
Jalkaterapeutilla käynnit ovat juhlaa, sillä niiden jälkeen olo on mitä parhain.

Kylmä talvi ja pitkä sairasloma vaikuttavat myös hiuksiin. Kampaajani mukaan kaikki on kuitenkin ok, onneksi.

Jonkun mielestä ammattilaisten käyttö on tuhlausta. Olkoon niin. Mielestäni se on myös terveyden hoitoa ennaltaehkäisevässä mielessä.

Marja Bruun kirjoitti...

Minäkin turvaudun mielelläni ammattilaisten apuun. Erityisesti jalkahoito, kampaaja ja hieronta ovat ne asiat, joita yritän suoda itselleni säännöllisesti. Tingin sitten jostain muusta. Kokonaishyvinvointi edistää terveyttä.

Meillä Suomessa ollaan tämän tyyppisten palvelujen käyttäjinä ehkä vähän jäljessä moniin muihin maihin verrattuna, mutta dayspa-kultuuri on ihahduttavasti yleistynyt.

Sain jokin aika sitten lahjaksi aasialaisen kasvohoidon, johon puhdistuksen ja kuorinnan lisäksi kuului myös kasvohieronta erikoituotteilla. Tämä oli uskomattoman ihana 90 min. kokemus, viihtyisässä spa-ympäristössä. Minusta tämä oli upea lahja, kaikenlasta tavaraa kun on muutenkin kertynyt...Nautin aivan varmasti joka euron ja sentin edestä. Pitäisi muistaa itsekin laittaa tämän tyyppinen hyvä kiertämään.