perjantai 29. huhtikuuta 2011

Prinsessahäät

HÄÄT BRINTANNIASSA

Tavallinen englantilainen tyttö, Kate Middleton on varmasti lapsena leikkinyt olevansa prinsessa. Ihan niin kuin me kaikki ja meidän tyttäremme ja ehkä tyttärentyttäremmekin. Tänä päivänä hänen unelmansa toteutuu ja hänestä tulee oikea prinsessa.


Katella on kymmenen kohdan lista asioista, joista hän joutuu luopumaan avioituessaan Britannian tulevan kuninkaan Prinssi Williamin kanssa. Yksi niistä on Kate nimi. Tästä eteenpäin Kate Middleton on Hänen kuninkaallinen korkeutensa, Cambridgen herttuatar Catherine. Häntä voidaan kutsua Catherineksi, mutta Kate ei kuninkaallisen mittapuun mukaan enää kelpaa. 
Catherine ei saa myöskään tehdä töitä, kiistellä eikä allekirjoitaa mitään epävirallista - eikä syödä simpukoita. Sen sijaan hän saa turvamiehiä, henkilökohtaisia avustajia, oman kokin ja oman huoneiston Britannian vanhimmasta kunikaallisesta palatsista.

Prinssi saa ihanan prinsessansa ja myöhemmin, isänsä jälkeen, ehkä myös koko valtakunnan! Monarkialla on vastustajansa, mutta tänään, suurena hääpäivänä ei vaan Britannia, vaan koko Eurooppa seuraa hovin tapahtumia suurella mielenkiinnolla. Itse kuulun niihin, joiden on pakko varata nenäliina TV-ruudun ääreen. Itken kaikissa häissä takuuvarmasti.

Häähumua seuraten,

Ei kommentteja: