maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kuopuksen letut

KOTIRUOKAA

Kuopukseni yllätti minut: Hän oli paistanut lettuja! Mikä ihana tunne tulla valmiiseen pöytään. Ja miten ihanaa huomata, että lapset kasvavat. Kodin askareet ja ruoanvalmistus ovat alkaneet kiinnostaa kuopustakin entistä enemmän. Nyt on minun vuoroni kannustaa ja antaa vapaat kädet! Toivottavasti osaan.

Nuorissa aivoissa on paljon luovuutta ja intoa. Ehkä voin itsekin opetella uusia tapoja hoitaa asioita. Haastan itseni. Odotan vähän kauemmin, ennen kuin annan määräyksen siivota jäljet, ennen kuin neuvon, mikä kippo tai kiulu olisi hyvä valita tai ennen kuin tarkennan teko-ohjeita. Näissäkään letuissa ei ollut mitään huomautettavaa ja ne maistuivat taivaallisille!


Herkkuletut
2,5 dl maitoa
1-2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiölyä

Sekoita ainekset hyvin. Anna seisoa kulhossa 15-30 minuuttia. Paista kuumalla pannulla.
Tarjoile hillon tai tuoreiden marjojen kanssa. Koristele tomusokerilla.

Suu vieläkin messingillä,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Ihania yllätyksiä ja tuntuu varmasti hyvältä.

Lienee niin, että lapsemme toimivat kodin esimerkin mukaisesti. Kun opitaan, että kotona valmistetaan ruokaa, pöytä katetaan kauniisti ja pöydässä istutaan ainakin viikonloppuisin kiireettömästi, samaa jatketaan aikuisenakin.

Iloitsen omasta tyttärestäni, joka leipoo itse suolaiset ja makeat tarjoilut ja nauttii siitä. Toteaa tietenkin välillä, että työtä on paljon eikä omaa aikaa jää. On kahden alle kouluikäisen lapsen työssäkäyvä äiti.

Kannustamista ja kiittämistä, sitä tuskin koskaan ilmaisee liikaa.

Marja Bruun kirjoitti...

Sen tietää itsestäänkin, että kannustaminen tuntuu hyvältä... pitäisi vain aina jaksaa kannustaa, kun huomaa hyvän syyn.

Uskon, että tyttäresi aika on kortilla tuossa elämäntilanteessa, mutta hänelle pitää nostaa hattua siitä, että silti jaksaa! Hänelle on myös tärkeää jatkaa kodin perinteitä.