lauantai 14. tammikuuta 2012

Pokrovan borssin taikaa

TALVIRUOKAA

Tänään oli taas aika, ihanassa pakkasauringon paisteessa suunnata kohti Kirkkonummea, Pokrovaan.
Reitti ortodoksisen veljeskunnan borssimyyjäisiin on vuosien saatossa tullut tutuksi ja kevään ensimmäisiä myyntipäiviä jo suorastaan odottaa. Niissä on tiettyä vetovoimaa - taikaa.
Ja niin tuntivat muutkin odottavan. Parkkipaikka oli täynnä autoja ja seurueet toinen toisensa perään suuntasivat Porkrovan portista sisään muoviämpärit kädessä.

Tällä kertaa yllättävän moni ei ollut oivaltanut tilata keittoa ja kaalipiirakoita etukäteen ja harmituksen huokaukset nousivat huulille, kun keittoa ei enää ollutkaan tarjolla. Borssimyynnin suosio on kasvanut kerta toisensa jälkeen ja keitto todella kannattaa tilata etukäteen. Soitto riittää.
Jos aihe kiinnostaa, tulevat borssipäivät ja tilausohjeet löyvät nettisivuilta.

Kotona sitten herkuteltiin. Tällä kertaa Klaus Haapaniemen suunnittelemista Taika-astioista.
Kaalipiirakoissa on muistojen maku.


Today we drove to Pokrova - a private orthodox monastery a half an hour drive from Helsinki - to buy their famous and delicious Russian style beetroot soup (borscht) and cabbage pies. The monastery sells out their products on certain saturdays of the year to collect fundings to their operation.
The recipe of the soop is excellent as the head of the monastery is former chef in a Russian style restaurant.

The trip had its fascination and magic spell was continued at home by serving the soup from "Taika" (Magic) dinnerware designed by Finnish designer Klaus Haapaniemi.


Terveisin,

1 kommentti:

Katariina kirjoitti...

Näyttää herkulliselta. Asuttaisiinpa lähempänä.