Tänä aamuna aamukahvin kanssa maistui neljästä eri omenalajikkeesta kypsennetty eräänlainen omenahyve.
Uunikulhoon pilkottiin Uudesta Seelannista kotoisin olevia kirkkaan vihreitä Granny Smithejä, punaisia tanskalaisia Ingrid Marieita, mehukkaita eurooppalaisten suosimia Kanzeja sekä mm. Japanissa ja Koreassa kasvavia päärynäomenoita, nasheja, joita usein kutsutaan myös omenapäärynöiksi ja japaninpäärynöiksi.
Hitaasti hautumalla omenista syntyi hyvettä, tosin tällä kertaa ilman rasvaa ja
kaurahiutaleita - 100 % hedelmästä.
Pinnalle ripolteltiin Anton & Antonista ostettua inkiväärillä maustettua palmusokeria.
Palmusokeripurkin takana on herkullinen tarina siitä, miten kullanhohtoinen
sokeri syntyy kookospalmun kukintojen hedelmäisestä nektarista avotulella
keittämällä ja haihduttamalla. Siinä yhdistyvät ainutlaatuisella
tavalla savun ja karamellin aromit.
Ja terävä inkivääri antaa makealle maulle hyvän ja vastakohtaisen loppusilauksen.
Lisäkkeeksi sopisi vaikkapa pehmeä vaniljajogurtti.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti