perjantai 27. tammikuuta 2012

Marikiska on täynnä tasaraitaa

RAITARALLI

Uudenmaankadulla oleva piskuinen Marikiska on nyt tasaraitainen. Siellä avattiin tällä viikolla raitarallia.
Piipahdin eilen ohikulkiessani. Ikkunoita myöten tila oli täyttä raitaa. Kertakaikkiaan mukava piristys pimeän, pakkasen ja lumivuorien keskellä.
Marikiskan seuraava teema aukeaa ensi viikon perjantaina, 3.2 Helsingin designpääkaupunkivuoden avausviikon kunniaksi. Marikiskassa lanseerataan tuolloin suunnittelija Aino-Maija Metsolan Marimekolle suunnittelema Helsinki-kartta, joka kuvaa Helsinkiä uusin silmin. Kartassa on mm. Marimekon suunnittelijoiden Helsinki-vinkkejä. Karttaa saa lanseerausken jälkeen Marimekon myymälöistä ja sen voi ladata myös nettisivuilta.

Karttatempaus on osa Marimekon nykypäivän visiota Marikylän rakentamisesta. Marikylä-teema on vahvasti esillä tänä vuonna, jolloin vietetään Markimekon perustajan ja visionäärin, Armi Ratian syntymän 100-vuotisjuhlaa.

Armi oli ahkera kirjoittaja, joka päätti kaikki vanhanaikaisella kirjoituskoneella naputtelemansa kirjeet allekirjoituksella "love Armi". Samanniminen Love Armi, Marja-Leena Parkkisen kokoama kirja kuvaa Armi Ratian elämää julkisuudessa ja julkisuuden takana. Tosi mielenkiintoista luettavaa värikkäästä persoonasta. Intohimoisen kirjottajan merkkivuotta voi myös juhlia ottamalla osaan Markimekon kirjoituskilpailuun osoitteessa www.markimekko.fi/markyla/armi100.

Terveisin,

Ei kommentteja: