maanantai 9. tammikuuta 2012

Pehmokartta kaupunkiviidakoihin

MATKATRENDIT

Istuin iltapäivällä trendiseminaarissa kuulemassa tulevaisuuden hahmotelmia arkkitehtuurin, sisustuksen ja muodin innoittajana. Ranskalaisten trenditoimistojen kokoamat näkemykset ovat aina inspiroivaa ja nautittavaa kuultavaa. Esitykset on rakennettu niin, että ne puhuttelevat kaikkia aisteja.

Yksi trendi liittyy matkustamiseen. Maailmanlaajuisesti ihmisillä on yhä suurempi tarve muuttaa tuhlailevaa turismikäyttäytymistään  uudenlaisiin, aitoihin ja vastuullisempiin kokemuksiin. Sohvamajoitus (CouchSurfing) on lisääntynyt varsinkin nuorten keskuudessa. Se on jo maailman laajin matkailuyhteisö. Myös perhemajoitus esim. maatiloilla eri puolilla maailmaa on yleistynyt.

Ympäristöystävällisyyttä halutaan korostaa ja erilaiset matkustamista helpottavat tuotteet ovat suosittuja. Yksi tähän liittyvä innovaatio ovat pehmeät kaupunkikartat. Italialainen Palomar on tuonut markkinoille pehmeät, vedenkestävät kartat, jotka painavat 20 g ja kulkevat kätevästi mukana pussukassa.Päätin ostaa Helsingistä pehmeän "Crumpled City" kartan.


Teemena on hauskasti "Soft city maps for urban jungles" - pehmokartat kaupunkiviidakoihin.


Ei enää repeileviä kaupunkikarttoja - tämän saa luvalla rutistaa puvuntaskuun,
käsilaukkuun tai reilaajan reppuun.
Tarjolla on kartat maailman suosituimmista kaupungeista. Ja ainakin
suosikkikohteista voisi hankkia tällaisen pysyväiskartan.Terveisin,

2 kommenttia:

Adaliaana kirjoitti...

Mistä tarkalleen näitä voi ostaa? Ovat nimittäin niin hauskoja, että pakkohan tällainen on itsellekin saada!

Marja B. kirjoitti...

Minä ostin tämän Design Forum Helsingistä, Erottajalta. Tässä linkki, josta näkyvät myymälän yhteystiedot ja aukioloajat http://designforum.fi/
Ehkä kannattaa soittaa ja varmistaa, että valikoimassa on sen kaupungin kartta, jonka haluaisit... ja ehkä tilata etukäteen valmiiksi. Hinta oli n. 18 euroa.