sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Hellejuomaksi sangriaa

MADRIDIN MALLIIN

Sangria on vuosisatainen espanjalainen kesäjuoma, jota tarjoillaan virvitukseksi paahtavan auringon alla. Nimensä juoma on saanut punaisen, verta muistuttavan värinsä mukaan, espanjankielen sanasta "sangre" (veri).


Pelkistetty punaviinisangria Madridin helteessä

Usein sagria tehdään punaviinistä ja sitrusvirvoitusjuomista, mutta sangriaan sopii hyvin myös valkoviini tai siideri. Sagria tarjoillaan jääkylmänä jääpalojen kera. Siihen voi laittaa myös runsaasti erilaisia, kesän raikkaita hedelmiä ja tehdä myös jääpalat hedelmämehusta. Päätin kokeilla, eilisessä helteessä, alkoholitonta sangriaa, joka maistui kyllä viilentävän raikkaalta. Viinisangriaan löysin hyvän tuntuisen reseptin ja mausteet. Kokeilu jäi odottamaan seuraavaa hellettä.

Melonilla ja mintulla maustettu alkoholiton sangria kotipihassa


Kevyt, alkoholiton Sangria

1 l punaista rypäle- karpalomehua
2-4 dl Fanta Zero appelsiinia
1 l Sprite Zeroa
Sitruunalla maustettua kivennäisvettä maun mukaan
yhden sitruunan mehu
jäitä
hedelmäpaloja


Viinisangrian mausteet ovat  yllättäen meille tuttuja glögimausteita

Mausteinen punaviinisangria - 5 henkilölle

1l vahvaa punaviinia
50 g sokeria
1 sitruuna viipaleina
2 appelsiinia viipaleina
1 persikka viipaleina
1 päärynä viipaleina
1 neilikka
1 pieni kanelitanko,
2 vihreää kardemummaa
2 dl hiilihapollista vettä

Paahda kanelitanko ja kardemumman siemenet avattuina kattilassa, lisää sokeri ja tilkka vettä.
Sulata seos siirappimaiseksi ja anna hiukan vaalentua.
Kaada viini ja siirappi tarjoiluastiaan. Lisää nielikka ja hedelmät.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Siivilöi pois mausteet, laita hedelmät takaisin. Lisää hiilihapotettu vesi ja jääkuutiot juuri ennen tarjoilua.


Terveisin

Ei kommentteja: