maanantai 22. elokuuta 2011

Tomaattikeittoa ja vuohenjuustoa

HELPPO MAANANTAIKEITTO

Kotimaiset tomaatit, uuden sadon sipulit ja yrtit ovat nyt parhaimmillaan. Niistä syntyy helposti ja nopeasti herkullinen ja kevyt keitto. Vuohenjuustolla saa  makuun lisää särmää. Ja jos on viitseliäs, voi keiton kaveriksi leipoa tuoretta leipää tai sämpylöitä.




Tomaattikeitto

8-10 mehevää tomaattia
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl sokeria
1tl mustapippuria rouhittuna
1 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 ruukkua tuoretta timjamia
3-4 dl vettä
1,5 dl Crème Fraichea tai ruokakermaa
1 kasviliemikuutio

Tee tomaatteihin ristiviillot ja kieuhauta, jotta kuoret irtoavat. Kuori tomaatit ja poista kannat.
Kuullota sipuli kattilassa, lisää valkosipuli ja sokeri. Lisää tomaatit ja mausteet. Hauduta hiljaisella tulella noin 10 minuttia. Hienonna ainekset sauvasekoittimella. Maalaistyyliseen keittoon saa jäädä pieniä tomaattikuutioita. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää lopuksi ruokakerma sekoittaen.
Koristele basilikalla. Asettele lautaselle muutama nokare pehmeää vuohenjuustoa.
 Tarjoile tuoreen leivän kera.


Terveisin

Ei kommentteja: