sunnuntai 7. elokuuta 2011

Marjapiirakoiden juhlaa

VÄLIPALAA PUUTARHASTA

Pihamaan marjapensaat notkuvat kypsistä marjoista. Ne antoivat tänään aiheen pieneen puutarhajuhlaan.

Innolla poimimme kaikkia laatuja ja kokosimme ne napostelua varten marjakimaraksi kesälomaretkeltä mukaan tarttuneeseen lasipurkkiin. Lisäksi kahmimme piirakkamarjoja kaksin käsin keittiöastioihin ennen kuin sadekuuro ehti kastelemaan meidät.


Selkeitä linjoja kannattavat perheenjäsenet saivat toivomansa sektoripiirakan erivärisistä
herukoista ja karviaisista. Rajauksissa auttoivat veitset ja leivinpaperit.


Piirakan pohjana on rypsiöljystä ja puoliksi grahamvehnäjauhosta tehty murotaikinapohja.
Sektorit pitivät hyvin kutinsa myös paistettaessa. Peruna-tai maissijauho auttaa estämään marjamehun valumista.


Tarjoilussa piirakan päälle lisättiin vielä marenkimuruja...

... ja jotkut halusivat vielä pallon punahedukka-marenkijäätelöä punaherukkasektoriinsa.

Toinen piirakka syntyi marjojen seka-asettelusta helpon, jo lapsuudessani oppiman reseptin mukaan. Murotaikinapohjan päälle kaadettiin marjoja ja marjojen päälle raikas kermaviiliseos. Tässäkin tapauksessa uudistin murotaikinaresetiä ja tein sen rypsiölyllä ja puoliksi täysjyvävehnäjauhoilla.


"Herkullisen mehevää" oli juhlaraadin arvio. Ja hyvinhän piirakat putosivat.
Joku söi surutta, joku suruunsa:).


Kermaviilitäytteen resepti
(24 cm piirakkavuokaan)

2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Lado murotaikinapohjan päälle noin 1/2 litraa marjoja (kaikki marjat sopivat).
Kaada kermaviiliseos marjojen päälle. Paista kypsäksi 200 asteessa. Jäädytä ennen tarjoilua.

Terveisin

Ei kommentteja: