tiistai 23. elokuuta 2011

Uudet lenkkitossut harjoittelun innoittajaksi

KOHTI PUOLIMARATONIA

Lauantaina oli Intersportissa juoksun teemapäivä. Paikalla oli fysioterapeutti tekemässä mittauslaitteella analyysia jalan asennosta. Yli 70 % suomalaisista kärsii erilaisista virheasennoista ja juostessa nilkat, polvet, lonkat ja selkä joutuvat erityiselle rasitukselle. Analyysin avulla voi helposti nähdä, voiko juoksujalkineilla helpottaa kehon kipuilua rasituksen alla.

Pronaatio on jalan luonnollinen iskunvaimennusmekanismi. Jalkaterä ja nilkka kääntyvät askeleen aikana hieman sisäänpäin ja vaimentavat näin juoksualustasta kehoon kohdistuvaa iskua. Hyvin yleinen asentovirhe on ylipronaatio, jolloin jalkaterät kiertyvät ylikorostuneesti sisäänpäin. Näin on tilanne minullakin.

Olen jo pitkään juossut juoksukengillä, jotka ovat ylipronaatiotuettuja. Asicsin mallistosta olen löytänyt sopivan mallin. Entiset olivat nyt loppuunajetut ja lauantaina sain riemukseni ostaa uudet Asics GEL-Kayano17 tossut.

Ensimmäinen, reilun tunnin mittainen lenkki todisti, että hyvin tuetut ja vaimennetut juoksukengät eivät kipeytä jalkoja edes uutuuttaan. Ja vielä on hyvin aikaa ajaa uudet tossut kokonaan sisään ennen varsinaista  juoksutapahtumaa.


Juoksu oli täynnä uutta höyryä ja tosimiesurheilun makua. Mutta juoksun jälkeen oli ihana päästä taas naisellisimmissa merkeissä höyryävään suihkuun Body Shopin saippuoiden ja vartalovoiteiden kanssa. Tällä kertaa olivat mukana kesän tuoksut ja tunnelmat.


Vilvoittelu jatkui saunaterassilla urheilujuoman ja lähdeveden kanssa.

Terveisin

1 kommentti:

Marjatta kirjoitti...

Ilo lukea tekstejäsi ja ihailla kuviasi. Sinulla tuntuu olevan liikunnalliset tavoitteet korkealla. Puolimaratoni ei ole pikku juttu.
Täällä iloitsen, kun voin päivittäin kävellä ja pidentää lenkkiä.
Liikunnan ja alkavan syksyn iloa!