Adventin alla sopii maistella joulun makuja. Vahva tumma suklaa on yksi niistä. Nam.
Yhdistettynä vielä ikuiseen Ranskan kaipuuseen - Mousse au chocolat!
Suklaamousse
300 g tummaa suklaata (vähintään 60 % kaakaota)
0,5 dl vettä
100 g sokeria
6 keltuaista
1 kananmuna
4 dl kuohukermaa
Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita välillä.
Sekoita vesi ja sokeri ja kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita keltuaiset ja kananmuna
ja vatkaan ne vaahdoksi. Kaada munavaahto sokeriseokseen ja vatkaa voimakkaasti.
Lisää joukkoon sula suklaa. Jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.
Annostele mousse tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin seisomaan. Tarjoile kylmänä.
Annostele mousse tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin seisomaan. Tarjoile kylmänä.
Pehmeä suklaamousse on herkullista lusikoitavaa... se vie kielen!
Vahva espresso on hyvä vastapaino makean herkuttelun jälkeen.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti