Riista-aterian aluksi paistoimme kullanruskeita pikkublinejä. Tällä kertaa käytin taikinassa ruis- ja spelttijauhoja ja lopputulos oli herkullinen. Tarjoilin blinit nyt yksinkertaisesti marraskuun tunnelmissa muikunmädin, smetanan ja sipulisilpun kera.
Kupliva juoma venäläisestä kristallilaista juhlisti tunnelmaa.
Ruis-spelttiblinit
45 g hiivaa
6 dl maitoa
3 rkl hunajaa
1 pullo vaaleaa olutta (0,33 l)
3 dl kevyttä kermaviiliä
4 keltuaista
1,5 dl ruissihtijauhoja
3 dl spelttisihtijauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
tilkka rypsilöjyä
4 valkuaista vaahdotettuna
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitton. Lisää hunaja, olut, kermaviili, kananmunan keltuaiset ja jauhot. Kohota huoneenlämmössä 1-2 tuntia.
Lisää taikinaan juuri ennen paistamista tilkka rypsiöjyä ja valkuaisvaahto varovasti käännellen.
Paista blinit pienellä lämmöllä blinipannuissa. Blinit kohoavat vielä pannulla ja voit tehdä niistä mehevän paksuja haluamasi paksuuden mukaan. Paista blinejä molemmin puolin, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita ja sisältä kypsiä. Tarjoile esimerkiksi muikunmädin, smetanan ja sipulisilpun kera.
Muita blinireseptejä ja lisukkeita
Muut blinireseptiní löytyvät aikaisemmista postauksista:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti