Kun tyttäreni olivat pieniä, he halusivat usein syödä Acapulcon ankkaa, suomeksi lasten mieleen suunniteltua kana-annosta, joka ei ollut ankkaa nähnytkään.
Ranskalaisen keittiön kokeilujeni kautta ymmärrystä on lisätty ja nykyisin oikea ankka kuuluu suosikkiherkkuihin. Se on hyvä vaihtoehto lihalle ja sopii vähän juhlavampiinkin hetkiin.
Nyt oli vuorossa ankka appelsiinikastikkeen ja juurespyreen kera. Ankanrintojen leikkaamista varten otin mukaan toisesta, keittotaitoihin perehtyneeltä ystävältäni kymmenen vuotta sitten saamastani ohjeesta, herkullisen hunaja-maustekastikkeen, joka viimeistelee fileiden maut.
Ankan rintafileet appelsiinikastikkeessa
4 ankanrintaa
2 rkl voita
mustapippuria ja suolaa
hunajakastike leikkaamista varten
0,75 dl hunajaa
1,5 rkl sherryviinietikkaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminaa
appelsiinikastike tarjoiluun
4 appelsiinia
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl appelsiinilikööriä
Leikkaan ankanrinnoista liika reunarasva pois ja leikkaa rasvan pintaan ristikkokuvio. Mausta fileet. Kuumenna voi pannulla ja paista rintafileitä molemmin puolin kaksi minuuttia. Aloita asettelemalla fileet pannulle rasvapuoli alaspäin. Anna rasvan muuttua kullankeltaiseksi ja rapeaksi.
Nosta fileet uunivuokaan ja paista niitä uunin keskitasolla 200 asteessa 12 minuuttia. Paistamisen jälkeen anna fileiden vetäytyä folion alla 10 minuutin ajan ennen leikkaamista.
Sekoita ankkojen leikkaamista varten kastike hunajasta ja mausteista.
Tämä on hyvä tehdä jo etukäteen valmiiksi.
Kiehauta sherryviinietikka ja lisää sen joukkoon mausteet.
Kaada joukkoon hunaja ja anna jäähtyä.
Levitä kastike leikkuulaudalle ja asettele ankanrinnat kastikkeen päälle rasvapuoli alaspäin.
Leikkaa ankanrinnat vinosti ohuiksi viipaleiksi kastikkeen päällä.
Tee tarjoilua varten appelsiinikastike puristamalla appelsiinien mehu kolmesta appelsiinistä. Pese viimeinen appelsiini ja raasta sen kuori joukkoon. Kuumenna pannulla appelsiinimehu, viinietikka, sokeri, appelsiinilikööri ja appelsiininkuori kiehuvaksi ja keitä seos kokoon kastikkeeksi.
Tarjoile kuuma kastike ankanrintojen päällä.
Juurespyree
1/2 lanttu
3 porkkanaa
3 isoa perunaa
valkopippuria ja suolaa
nokare voita
Keitä kuoritut ja pilkotut juurekset kypsiksi. Survo juurekset tai
hienonna ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon nokare voita ja mausta
Nauti hyvässä seurassa!
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti