lauantai 23. marraskuuta 2013

Lämmin vuohenjuustosalaatti ja uuden sadon Beaujolais Nouveau

RANSKALAISET HERKUT


Vuosi on taas vierinyt.. Le Beaujolais Nouveau est arrivé! Tänä vuonna se yllätti minut, enkä ollut heti torstaina valppaana... Tänään sitten yksi yli 42.000 Alkon maahantuomasta Beaujolais Nouveau pullosta päätyi ostoskoriini, palan painikkeeksi mukavalle marraskuun lauantain lounaalle.

Alkoon tuli tänä vuonna yksi beaujolais nouveau -viini, Georges Duboeuf Beaujolais-Villages Nouvean, jota on kuvailtu maultaan kevyeksi, vähätanniiniseksi, vadelmaiseksi, kirsikkaiseksi ja kevyen boysenmarjaiseksi.




 
 
Beaujolais Nouveau on tuore, uuden sadon viini. Sen kanssa maistuvat esimerkiksi juustot, sipulikeitto, piiraat, laadukkaat makkarat, pateet ja salaatit. Parina aikaisempana vuotena olen tarjoillut uuden sadon viinä ranskalaisen sipulikeiton ja vuohenjuusto-jokirapupiirakan kera. Tänä vuonna päätin valmistaa lounaaksi lämpimän vuohenjuustosalaatin.


Lämmin vuohenjuustosalaatti

400 g chévreä
12 viipaletta ranskalaista patonkia
oliiviöljyä
hunajaa
balsamicoa
mustapippuria
 
rucolaa
punamangoldia 
punainen Salanova -salaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
pieniä kumatotomaatteja
granaattiomenan siemeniä


 

Terveisin,
 



Ei kommentteja: