maanantai 14. marraskuuta 2011

Marikiskan uniikki ote

MARIMEKKOILMIÖ


Minä kuulun siihen ikäpolveen, joka kasvoi Marimekon tasaraidoissa ja pallopaidoissa. Koulukirjat kulkivat Decembren olkalaukussa ja joka syksy hankittiin uusi kuosipenaali, sellainen, johon teinikalenteri mahtui.

Yhä edelleen seuraan Marimekon mukana ainakin ja olen oikein tyytyväinen yrityksen uusimmista innovaatioista. Viime lauantaina Marimekko avasi Helsigin Uudenmaankadulla pienen erikoismyymälänsä, Marikiskan, joka mukaan kurkistaa uuteen ja uniikkiin. Hieno veto Helsingin Design-pääkaupunkivuoden alla.

Menin vartavasten pienen erikoismyymälän avajaisiin. Huomasin heti, että sen sijainti oli erinomainen. Nuorekkaan ja nousevan Punavuoren parhaalla paikalla mm. Ivana Helsinki -trendiputiikin vieressä luulisi Marikiskan pystyvän rakentamaan designtalon mielikuvaansa erinomaisesti.


Uuden myymälän konseptiin kuuluu se, että tuotteet vaihtuvat kuukausittain. Myymälä nostaa esille erityisesti jonkun suunnittelijan tuotteita ja nostaa esiin uniikkia designia, jota ei löydy muista myymälöistä. Avajaisesittelyssä olivat Jenni Ropen suunnittelemat tuotteet.


Tällä kertaa en sortunut vaatteisiin enkä uutuuksiin. Ostin vain järkevästi sitä, mitä tiesin tarvitsevani. Porvoon kodin TV-tuoleista puuttui tämän päivän hengen mukaiset tyynyt. Ja ne löytyivät nyt Marikiskasta.
Lisäksi käsilaukussa kulkeva kangaspäällysteinen muistikirjani vetelee viimeisiään, joten Marimekon "Lukemattomat" saa jatkossa toimia mm. blogitekstien ideoiden muistiinpanokirjana.


Pienen putiikin palvelu oli aivan erinomaista. Sen perusteella olisi voinut ostaa ihan kaiken. Lopuksi avajaisvierasta hiveli myös se, että nimi pyydettiin vieraskirjaan. Tuntui kuin olisin ollut henkilökohtaisesti paikalle kutsuttu ja odotettu vieras, vaikka olinkin huomannut uuden myymälän avajaiset fanittamiltani yrityksen Facebook-sivuilta.


Kuin sokerina pohjalla pienet ostokseni pakattiin kangaskassiin, sillä Marikiskassa ei käytetä lainkaan muovipusseja. Kassin kyljessä oleva ihana tarina kertoo, että tämä kassi on painettu hopeamitalikankaasta. Kankaanpainannassakin vain parhaat painometrit ovat kultamitaliluokkaa ja hyvät kakkoset seuloutuvat tarkastuksessa. Oivallus on ottaa ylijäämämetrit hyöytykäyttöön ja ommella niistä kasseja.


Terveisin,

Ei kommentteja: