lauantai 12. marraskuuta 2011

Tarunhohtoinen Taj Mahal

INTIASSA

Äitini Intian-matkan kultainen kolmio sulkeutuu Agran kaupunkiin ja takaisin Delhiin.
Minä palaan muistoissani Agraan. Kaupungin kupessa kohoava valkoinen marmorimonumentti Taj Mahal on ikuisen rakkauden symboli. Suurmogulien valtakunnan hallitsija rakennutti sen muistoksi synnytyksessä kuolleelle persialaiselle lempivaimolleen.

Hallitsija oli muslimi ja siksi Taj Mahal on rakennettu moskeijan näköiseksi. Rakennustyö kesti taidokkaiden ammattilaisten voiminkin kaikkiaan yli 20 vuotta (v.1630-1653) ja rakennusmateriaaleina käytettiin eri puolilta Intiaa tuotuja aarteita, mm: valkoista marmoria, jadea, jaspista, kristallia ja safiiria.

Seiniin tehdyt upeat jalokivikirjailut loistavat kuun valossa ja saavat Taj Mahalin hehkumaan. Ei ihme, että rakennusta sanotaan yhdeksi maailman kauneimmista. Se on myös nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi.


Terveisin,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Kiitos kuvista ja tunnelmista. Toivottavasti vuoden päästä syksyllä toteutuu unelma, että voin katsella Taj Mahalia Agrassa.

Marja B. kirjoitti...

Olen hengessä mukana ja toivon todella, että unelmasi voi toteutua! Olen itse suuri unelmien asetteja ja sitten iloitsen siitä, kun huomaan, että elämä etenee unelman toteutumisesta toiseen:). Näin sitä jaksaa nekin päivät, jotka ovat unelmista kaukana.