Jotta ranskalainen tunnelma ei kokonaan unohtuisi, päätin aloittaa aamun kuuntelemalla ranskalaista musiikkia. Tummapaahtoinen vahva kahvi kuuman maidon kera täydensi tunnelmaa.
Ja sitten päätin paistaa kuivuneista leipäpaloista ja pullaviipaleista French toasteja - rankalaisittain "pain perdu" - suomalaisittain köyhiä ritareita. Hukkaan heitettävät leivät saivat siis uuden elämän - suurina herkkuina.
Pain pardu on yksi maailman suosituimmista jälkiruoista, eikä sitä oikeastaan voi edes ihmetellä, onhan herkku erittäin käytännöllistä ja hyvää. Ja rakkaalla lapsella on myös monta nimeä, maan ja kielen mukaan. Portugalinkielisissä maissa, Portugalissa ja Braziliassa köydät ritarit ovat erityisesti joulun ajan jälkiruoka. Mikäs siis parempaa meilläkin näin adventtia odotellessa.
French toast täysjyväpaahtoleivästä oli minun suosikkini.
Kopus piti makeampaa, pullaviipaleista tehtyä versiota vieläkin parempana.
French toat - pain perdu - köyhä ritarit
4 viipaletta leipää tai pullaa
2 munankeltuaista
1 dl maitoa
1/2 dl tomusokeria
Vatkaa munankeltuiaiset, maito ja tomusokeri.
Kasta leipä- tai pullaviipaleet munamaitoon ja paista ne
pannulla rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti