lauantai 1. lokakuuta 2011

Prinsessojen vuosi

BLOGIN ENSIMMÄINEN SYNTYMÄPÄIVÄ


Jäniksen vuosi -kirja syntyi kiinalaisella horoskoopilla tarkasteltuna jäniksen vuonna, mikä merkitsee hiljaista, rauhallista ja inspiroivaa aikaa. Kirjassa Arto Paasilinnan luoma päähenkilö, mainosmies Vatanen, haluaa karata elämänsä kiireisestä oravanpyörästä luonnon rauhaan. Sattuman seurauksena hän aloittaa pitkän patikkamatkan ympäri Suomea, jäniksen kanssa, kaukana melusta ja kiireestä. Kirja on Vatasen mielen matka yksinkertaisuuteen.

Tänä vuonna on taas jäniksen vuosi. Kuinka moni meistä onkaan haaveillut luonnonmukaisemmasta ja hitaammasta elämästä tai elämänmuutoksesta horoskooppeista riippumattakin. Kuka on vaihtanut ammattia, kuka pitänyt sapattivuoden, kuka aloittanut uudet opinnot tai uuden harrastuksen, kuka ravistellut ihmissuhteitaan uuteen uskoon, kuka muuttanut maalle...

Tasan vuosi sitten mainonaisen elämässä alkoi sattumalta uusi matka. Kirjoitin ensimmäisen blogikirjoituksen. Siitä seurasi uskomaton vaellus erilaisiin makuihin, tapahtumiin ja seikkailuihin, vaudikkaisiin ja hiljaisiin, kotona, lähellä luontoa tai keskellä kiireistä kaupungin sykettä, kameran kanssa. Alkoi prinsessojen vuosi.

Te hyvät lukijani, olette pitäneet minut liikkeellä uusin silmin ja uudenlaisin ajatuksin. Olette osin tietäen ja osin ehkä tietämättänne motivoineet minua kirjoittamaan ja kuvaamaan, näkemään elämäni ja työni uudesta näkökulmasta. Tänään suorastaan iloitsin siitä, että sain sytyttää ensimmäisen kynttilän Prinsessojen kotitalouden syntymäpäiväkakkuun.

 


Mutta ilman teitä, hyvät lukijani, ei olisi Prinsessojen blogia. Ja siksi haluan jakaa kanssanne syntymäpäivälahjan. Lahjaksi olen valinnut Iittalan Alvar Aalto -kynttiläsetin, jossa on kaksi lyhtyä. Toinen kirkas kuin kaunis ja kuulas syysaamu, toinen punainen, kuin syksyn punertamat kotipihani vaahteran lehdet. Molemmat täynnä tunnelmaa, voittajan valitsemassa hetkessä.

Arvon lukijoitteni kesken syntymäpäivälahjan ensi viikon torstaina, onnettarena toimii kuopukseni. Voit osallistua arvontaan 6.10 klo 18 saakka lähettämällä minulle kommentin tähän postaukseen tai sähköpostin osoitteeseen prinsessojenkotitalous@gmail.com. Osallistu halutessani nimimerkillä tai bloginimellä, kysyn tarkempia tietoja, mikäli arpaonni osuu kohdallesi. Laita viestin aiheeksi "Syntymäpäiväarvonta". Onnea matkaan!Kiitos siitä, että olet lukijani!

3 kommenttia:

Anne-May kirjoitti...

Huomenta, vapaapäivät alkavat tarkistamalla blogistasi, missä mennään. Mukana ollaan..

Marjatta kirjoitti...

Marja, onnittelut yksivuotiaalle blogille! Blogiasi on ollut ilo seurata ja kulkea kanssasi sekä arjessa että juhlassa.
Mukana arvonnassa.

Katariina kirjoitti...

Parhainta Onnea yksivuotiaalle! Blogisi muistuttaa hetkien tärkeydestä: värit, tuoksut, maut, muistot,tunnelmat, kaikki ainutkertaista.