maanantai 3. lokakuuta 2011

Kivistä inspiroituneena

DESIGN

Tänä syksynä olen kiinnittänyt erityistä huomiota siihen, miten luonto toimii monen suunnittelijan innoittajana. Kasvit, kukat, värit, materiaalit , pinnat - kaikki - voivat päätyä designereiden mallistoihin.

Minun ostoslistalleni päätyi unelmaisen pehmeä ja paksu kivityyny. Sen värit ja muhkurainen muoto muistuttivat Jurmon rantakivikkoa, jossa aallot ovat vuodesta toiseen hioneet kiviä kauniin pyöreiksi.

Muhkuraiselle kivikolle on tässä tapauksessa suorastaan ylellistä kallistaa päänsä. Onkin yllättävän rohkeaa yhdistää tunnetusti kiven kova mielikuva ja tyynyn pehmeyttä edellyttävä käyttötarkoitus.


Eilen heräsin usvan peittämään maisemaan. Viileyttä tihkuva aamusumu katosi kuitenkin vielä, kun sunnuntain aurinko alkoi lämmittää. Tänään satoi ja pian taas varmaan myrksyää. Tulevalta syysviimalta päätin kietoutua suojaan pehmeän New England -tyylisen Milton-karvapeiton syliin. Unelmanpehmeän ja keveyn torkkupeiton toinen puoli muistuttaa lampaankarvaa ja toinen on samettimainen. Peiton värimaailma sopi yhteen kivityynyn kanssa ja sen pehmeyttä en voinut yksinkertaisesti vastustaa.


Huomaan palanneeni kivikauteen:).Terveisin,

Ei kommentteja: