tiistai 29. maaliskuuta 2011

Talvea uhmaten

KEVÄÄN MERKKEJÄ

Tuttavani tuli Amsterdamista ja hehkutti kukkaiskaupungin kevättä. Sitä, miten puut olivat hiirenkorvalla, nurmikko vihreää, krookukset kukkivat.... Sitä, miten ihmiset jo istuttavat kukkia pihoillaan ja miten kaikkialla on kaunista. Ajattelin, että tasan eivät käy ihmisten onnen lahjat maantieteellisen sijainnin suhteen.

Päätin uhmata olosuhteita - pakkasta ja lunta. Ostin kevään ensimmäiset pihakukat. Aurinkoisen keltaiset pikkunarsissit ovat kasvaneet kotimaassa ja sietävät myös pientä pakkasta. Terassin suojassa, pajukorissa ne muistuttavat kevään tulosta. Odotan joka päivä näkeväni ensimmäisen leskenlehden pihalla.

Aurinkoista mieltä,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Iloitsen, sillä meillä on uutta puhdasta lunta ainakin kymmenen senttiä. Aurinko paistaa ja ulkona on kirkasta ja kaunista. I

Ihastelin aamulla hiihtäjiä ja kaipailin Lapin lumille. Uskomatonta, että torille on matkaa pari kilometriä ja hiihtodulle pääsee kotiterassilta.

Kevät tulee aivan varmasti ja mikä ilo onkaan odotella ensimmäisiä sipulikukkia. Narssissit istutan piakkoin joko koriin tai ruukkuun. Ne tietävät myös pääsiäisen aikaa. Olemme vaihtaneet Prahan matkamme ja suuntaamme pääsiäiseksi Kreikkaan.

Isoin totuus on, että toivon pääseväni viikoksi töihin ennen lomaa!

Marja Bruun kirjoitti...

Kotisi kuulostaa unelmapaikalta monellakin tavalla.
Myös pääsiäismatkasi kuulostaa houkuttelevalta, Kreikka on ihana maa myös keväällä. Luonto herää sielläkin ja aurinko ei ole sitä vielä kuivattanut.
Pidän puolestasi peukkuja, että toivut hyvin ja toiveesi työviikosta ennen lomaa toteutuu.
Voi hyvin!