lauantai 12. helmikuuta 2011

Raclette-ilta

KOTIRUOKAA

Kirpeä pakkaspäivä kääntyy kohti iltaa. Kokoonnumme lasten kanssa takkatulen ääreen nauttimaan lämmöstä ja herkuttelemaan.

Tarjolla on raclettepöytä. Jokainen paistaa raclette-pannulla lihaa ja vihanneksia ja kruunaa ne pannun alaosassa sulaneella herkullisen kermaisella, Ranskan alppialueella valmistetulla raclette-juustolla.

Tuoksu kiirii koko huusholliin ja puheen sorina täyttää pian tilan.






Salottisipulit, pikkutomaatit, kukkakkalit, paprikat, bataatit ja naudanfileet
grillaantuvat pöydässä ja saavat kuorrutteen sulaneesta Savoijin maakunnan raclette-juustosta.
Perinteiseen raclette-ateriaan kuuluvat myös hillosipulit, keitetyt perunat ja etikkurkut.





Tunnelmallista pakkasiltaa,

Ei kommentteja: