Kirpeä pakkaspäivä kääntyy kohti iltaa. Kokoonnumme lasten kanssa takkatulen ääreen nauttimaan lämmöstä ja herkuttelemaan.
Tarjolla on raclettepöytä. Jokainen paistaa raclette-pannulla lihaa ja vihanneksia ja kruunaa ne pannun alaosassa sulaneella herkullisen kermaisella, Ranskan alppialueella valmistetulla raclette-juustolla.
Tuoksu kiirii koko huusholliin ja puheen sorina täyttää pian tilan.
Salottisipulit, pikkutomaatit, kukkakkalit, paprikat, bataatit ja naudanfileet
grillaantuvat pöydässä ja saavat kuorrutteen sulaneesta Savoijin maakunnan raclette-juustosta.
Perinteiseen raclette-ateriaan kuuluvat myös hillosipulit, keitetyt perunat ja etikkurkut.
Tunnelmallista pakkasiltaa,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti