maanantai 2. huhtikuuta 2018

Rosmariinisämpylät keväiseen brunssiin

Foccaccia-tyyppiset rosmariinisämpylät sopivat kevään brusseihin ja buffetpöytiin. Ne on helppo ja nopea paistaa. Ja niitä kannattaa leipoa jo taivaallisen tuoksun vuoksi.


Tällä kertaa tarjoilin rosmariinisämpylöitä kermaisen valkohomejuuston ja hunajan kera. 
Sämpylät maistuvat erinomaisilta myös vihannesten tai paahdettujen kasvisten kera.



Rosmariinisämpylät

(14-15 kpl)

3,5 dl vettä
50 g hiivaa
(1 tl suolaa)*
7 dl spelttijauhoja
0,75 dl oliiviöljyä

Pinnalle
oliiviöljyä
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia

Jos lisäät pinnalle vielä kivettömiä oliiveja, saat italialaiset foccaccia-sämpylät.

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon jauhot ja öljy. Alusta kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota lämpöisessä vesihauteessa 15-20 minuuttia. 
Leivo taikinasta pieniä pyöreitä sämpylöitä. Sivele sämpylät oliviöljyllä ja laita jokaisen päälle pieni rosmariinin oksa (ja puolitetut oliivit). Ripottele lopuksi pinnalle sormisuolaa.

Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin 12 minuutin ajan, 
kunnes pinta on saanut kauniisti väriä.

* Jos olet vähäsuolaisen ruoan ystävä, et välttämättä tarvitse suolaa, muuta kuin pinnalle. Jos käytät oliiveja, niistä tulee myös lisää suolaa.

  
Pehmeä valkohomejuusto sulaa sopivasti lämpimän sämpylän päälle, jolloin sen hienot aromit tulevat esiin.




Hunajan mieto ja makea maku täydentää makuelämyksen.



Terveisin,

2 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Ihana idea, sämpylöihin kaipaa aina uusia vinkkejä :)

Marja B. kirjoitti...

Kiitos!